Poliartrita dex,

Poliartrita reumatoida

Poliartrita reumatoidă: medicamente biologice sau inhibitori de JAK kinază?

Poliartrita reumatoidă afectează îndeosebi articulaţiile membrelor, de poliartrita dex variabilă, în general bilateral şi simteric apare intre de poliartrita dexafecteaza rar coloana vertebrală. Articulaţiile sunt umflate, înţepenite, deformate, dureroase, mai ales noaptea şi dimineata. Boala cronică evoluează în mod imprevizibil prin pusee întrerupte de perioade de remisiune, după câţiva ani de evoluţie poliartrita reumatoidă poate cuprinde si alte ţesuturi conjunctive decât cele ale articulaţiilor tendoanele, pielea, pericardul, plamanii.

Arterele de calibru mic se inflamează, poliartrita dex tulburări senzitive amorţire, furnicături şi motorii paralizia unui nerv sau o necroză cutanată.

poliartrita dex

Poliartrita reumatoidă se asociază adesea cu sindromul lui Gougerot-Sjogren ochii uscaţi, gura uscatămai rar cu sindromul lui Felty splină mare, scăderea nivelului sangvin de globule albe. Diagnos­ticul in prima faza se pune pe baza simptomelor distribuţiei şi cronicităţii afectarii articularedozările sangvine pun in evitenta semne inflamatorii apoi semne imunologice factor reumatoid, anticorpi antinucleari.

poliartrita dex

Radiografia scoate in evidenta eroziuni osoase. Tratamentul este permanent şi se bazează pe antiinflamatoare, în poliartrita dex de fond sunt prescrise mai ales sărurile de aur, antipaludicele, D-penicilamina, chiar imunosupre­soarele.

Tratamentele locale constau în prevenirea apariţiei deformaţiilor infiltraţiile cu corticosteroizi, sinovio-ortezele, ablaţia sinovialei prin chirurgie convenţională sau pe cale endoscopică.

poliartrita dex

Curele termale sunt contraindicate în perioada evolutivă Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Gandul Media Network S. L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament.

poliartrita dex

Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs.

poliartrita dex

CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Informațiiimportante