Turmeric retete

Cum gatim cu turmeric – sugestii si retete

turmeric retete

În ultimele decenii, medicina modernă a început să recunoască importanța turmericului, folosit de mii turmeric retete ani ca leac în medicina tradițională indiană și chineză. Pe lângă beneficiile uluitoare, turmericul are, totuși, anumite contraindicații. Dincolo de aceste contraindicații, există studii care demonstrează că, uneori, consumul neadecvat de turmeric poate avea anumite reacții adverse, cum sunt greața și turmeric retete.

turmeric retete

În mâncăruri, este indicată o cantitate moderată. Reține că este important să mergi la controale de rutină și să ții cont de recomandările medicului în ceea ce privește consumul de suplimente, în funcție de nevoile pe care organismul tău le are. Turmericul este unul dintre cele mai apreciate condimente, care dau un gust irezistibil mâncărurilor tale.

turmeric retete

Totuși, pentru o absorbție optimă a curcuminului, este bine să ții cont de următoarele aspecte: ai grijă la temperatura turmeric retete gătit - recomandarea este să gătești turmericul la temperaturi cât mai joase; folosește piperul - piperul are în componența sa piperină, iar aceasta stimulează absorbția de curcumin; utilizează grăsimi sănătoase - este importantă folosirea uleiului de măsline, a untului de cocos, a laptelui vegetal de cocos, de soia, de migdale, pentru a te asigura că acidul gastric nu va diminua forța turmericului.

În gastronomie, turmericul este utilizat în pudra turmeric retete, la paste, la pregătirea murăturilor, în preparatele cu orez, linte, conopidă, pui, pește, scoici.

El mai este folosit și pentru amestecul marocan de mirodenii, cunoscut sub numele de chermoula.

turmeric retete

Rețetă de orez cu pepene galben și turmeric Aroma inconfundabilă a pepenelui galben, combinată cu cea a orezului condimentat cu turmeric, este propunerea pe care ți-o facem pentru un prânz irezistibil, alături de cei dragi. Este un preparat vegetarian, pe care îl poți pregăti ca fel principal sau ca garnitură, chiar și în perioadele de post, urmând etapele de mai jos:.

Informațiiimportante