Leziune genunchi

leziune genunchi

FISURA SI RUPTURA DE MENISC

Generalitati Leziunea de menisc este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale genunchiului. Ea reprezintă ruptura totală sau parţială a meniscului ce apare la o miscare bruscă de rotire sau torsiune a genunchiului, în timp ce greutatea corpului este sprijinită pe piciorul aflat intr-un punct fix.

Leziunile de menisc — cauze, simptome, diagnostic, tratament Prin poziționare și rolul său în biomecanica statică și dinamică a membrului inferior și prin slaba sa acoperire cu țesuturi moi, genunchiul este deosebit de predispus și vulnerabil atât la traumatismele directe, cât și la cele indirecte.

Cauze Leziunile de menisc apar ca urmare a unor activităţi ce determină răsucirea puternică sau rotirea genunchiului, ca de exemplu în mişcările de pivotare ale acestuia sau la oprirea bruscă urmată de întoarcere. Alte mişcări ce pot cauza leziuni de menisc sunt genuflexiunile joase, miscarea de aşezare în genunchi sau mişcarea de ridicare a unui obiect greu.

leziune genunchi

La pacienţii vărstnici, cu modificări degenerative la nivelul articulaţiei genunchiului, leziunile se pot produce ca urmare a unui traumatism de intensitate mică sau chiar fără o cauză aparentă. Factori de risc Persoanele predispuse la leziuni meniscale sunt cele care fac activităţi ce implică pivotare sau rasucirea genunchiului atleţi care fac sporturi de contact, fotbal, tenis, basket etc.

Riscul de ruptură meniscală creşte odată cu înaintarea în vârstă.

Leziune genunchi Din Comunitate Buna. In octombrie am alunecat in baie si de acolo a inceput calvarul cu genunchiul drept. L-am avut in gips 6 sapt.

Simtome Durerea este principalul motiv pentru care un pacient cu leziune de leziune genunchi se prezintă la medic. Sediul durerii variază în funcţie de meniscul afectat şi caracteristicile leziunii.

Leziunile de menisc

Durerea poate fi agravată de mişcările de răsucire sau rotire ale genunchiului. Poate fi însoţită de: rigiditatea şi umflarea genunchiului; limitarea extensiei genunchiul nu se poate îndrepta complet ; trosnituri intra-articulare; ATENŢIE! Adresaţi-vă medicului dacă genunchiul doare, este umflat sau nu se mai mişcă normal.

leziune genunchi

Netratate leziunile de menisc pot determina: Instabilitatea genunchiului; Incapacitatea de a mişca normal genunchiul; Durere persitentă; Diagnostic Prima etapă în diagnosticul leziunilor de menisc include anamneza discutie despre istoricul medical si simptomele actuale si examenul clinic.

Anamneza va include o serie de întrebari despre traumatism la care pacientul trebuie să raspundă: Când s-a produs traumatismul?

 • Leziunile de menisc - cauze, simptome, diagnostic, tratament
 • Fără tratament, partea de menisc ruptă se poate deplasa în interiorul articulației, iar acest lucru poate duce la blocarea genunchiului.
 • Ruptura de Menisc: Simptome, Tratament | Fisura Menisc | CENTROKINETIC
 • Vitamine pentru tratamentul artrozei articulațiilor
 • Cand apare o ruptura de menisc, este posibil sa auziti un sunet in jurul articulatiei genunchiului.
 • Amorteala degete maini in somn
 • Sfătuiți unguent bun pentru durerile articulare
 • eantreprenor.ro - Leziunile de menisc

Ce faceaţi în acel leziune genunchi S-a auzit vreun zgomot? Aţi mai avut traumatisme inainte?

leziune genunchi

Simptomele au fost continue sau au apărut ocazional? Există anumite mişcări care agravează sau ameliorează durerea?

 1. Fara tratament, o bucata de menisc se poate desprinde si se poate deplasa in articulatie.
 2. Artroza la umar tratament naturist
 3. Istoric caz istoric caz

Simţiţi genunchiul blocat când încercaţi să îl mişcaţi? Aveţi senzaţie de instabilitate?

leziune genunchi

Leziunile de menisc pot fi indentificate la examenul clinic. Acesta presupune anume manevre clinice care vor fi efectuate de către medic pentru a culege date despre semnele şi simptomele prezente. A doua etapă leziune genunchi diagnostic include testele imagistice: RMN: permite vizualizarea structurilor moi articulare şi este cel mai bună metodă imagistică pentru diagnosticul leziunilor de menisc Radiografia: permite articulațiilor crăpa medicina altor cauze de durere la nivelul genunchiului gonartroză, fracturi, tumori etc.

leziune genunchi

Tratament Medicul va decide iniţierea unui tratament conservator sau chirurgical în funcţie de tipul leziunii, dimensiunea sa, sediul său, starea articulaţiei şi nivelul de activitate al pacientului. Tratamentul conservator Leziunile de menisc asociate artrozei genunchiului răspund în timp la tratamentul artrozei.

leziuni genunchi

De asemenea leziunile mici cu simptomatologie când genunchii crăpau pot fi tratate conservator. Acesta include: Repaus: Evitarea activităţilor care agravează durerea. Acesta poate fi recomandat şi în cazul în care tratamentul conservator nu reuşeşte să amelioreze simptomatologia pacientului.

Acesta se efectuează prin chirurgie artroscopică. Se va intra în genunchi prin două incizii de aproximativ 1 cm fiecare.

leziune genunchi

Printr-una se introduce o cameră care vizualizează articulaţia genunchiului şi transmite imaginile leziune genunchi un monitor, iar prin cealaltă se introduc instrumente cu care chirurgul va leziune genunchi intervenţia. În funcţie de caracteristicile leziunii chirurgul poate să sutureze să repare meniscul sau să înderparteze fragmentul de menisc afectat.

După intervenţia chirurgicală pacientul va putea sa meargă cu ajutorul unei carje de cot. Se vor recomanda exerciţii de recuperare pentru a restabili mobilitatea articulară.

Informațiiimportante