Intervertebral joint. intervertebral - Translation into English - examples Romanian | Reverso Context

intervertebral joint

Structura Vertebra cervicală cu disc intervertebral Discurile intervertebrale constau dintr-un inel fibros exterior, anulus fibrosus disci intervertebraliscare înconjoară un centru interior asemănător unui gel, nucleul pulpos. Tipul I este concentrat spre marginea inelului, unde oferă o rezistență mai mare.

remediu pentru durerea în articulații și mușchi

Lamele rigide pot rezista forțelor de compresie. Discul intervertebral fibros conține nucleul pulpos și acest lucru ajută la distribuirea uniformă a presiunii pe disc.

Traducerea «intervertebral disc» în 25 de limbi

Acest lucru previne dezvoltarea concentrațiilor de stres care ar putea provoca leziuni ale vertebrelor subiacente sau ale plăcilor lor finale. Nucleul pulpos conține fibre libere suspendate într-un gel de mucoproteine. Nucleul discului acționează ca un amortizor, absorbind impactul activităților corpului și menținând cele două vertebre separate. Este rămășița notocordului.

Sinonimele și antonimele intervertebral disc în dicționarul de sinonime Engleză

The atlas este un inel în jurul extensiei degro conică a axului al doilea segment cervical. Axa acționează ca un stâlp în jurul căruia se poate roti atlasul, permițând gâtului să se rotească.

guta pentru trimmer

Există intervertebral joint de discuri în coloana vertebrală umană: 6 în regiunea gâtului cervical12 în regiunea mijlocie a spatelui toracică și 5 în regiunea inferioară a spatelui lombară [3] Discurile sunt denumite de corpul vertebral de deasupra și de mai jos. Acestea se deteriorează rapid lăsând aproape nici un aport direct de sânge la adulții sănătoși. La pacienții sănătoși, aceasta corespunde dimensiunii discului intervertebral. Dimensiunea spațiului poate fi modificată în condiții patologice, cum ar fi discita infecția discului intervertebral.

Nucleul pulpos al discului funcționează pentru a distribui presiunea hidraulică în toate direcțiile din cadrul fiecărui disc intervertebral sub sarcini compresive.

Traducerea «intervertebral» în 25 de limbi

Nucleul pulpos este format din celule notocord mari vacuolatecelule mici asemănătoare condrocitelor, fibrile intervertebral joint colagen și aggrecanun proteoglican care se agregă prin legarea la hialuronan. Fiecare moleculă aggrecană este atașată lanțurilor de glicozaminoglican GAG de sulfat de condroitină și sulfat de cheratan. Creșterea cantității de aggrecan încărcat negativ crește presiunea intervertebral jointrezultând o deplasare a lichidului extracelular din exterior în interiorul nucleului pulpos.

Cantitatea de glicozaminoglicani și deci apă scade odată cu înaintarea în vârstă și degenerare. Aceste evenimente pot apărea în timpul performanței fizice de vârf, în timpul traumatismelor sau ca urmare a deteriorării cronice, însoțite de obicei de o postură slabă și au fost asociate cu o infecție cu Propionbacterium acnes. Acest lucru poate da simptomele tipice prinderii rădăcinii nervoase. Discul nu este alunecat fizic; se umflă, intervertebral joint obicei într-o singură direcție.

chapter and author info

Riscul de Cauda Equina. Un alt tip de hernie, a nucleului pulpos, se poate întâmpla și ca urmare a formării nodurilor lui Schmorl pe discul intervertebral joint.

Degenerare Micrografie care prezintă un fragment de disc intervertebral care demonstrează fibrocartilaj degenerativ cu pierderea de nuclee și cuiburi de condrocite, așa cum se observă în boala degenerativă a discului.

Pata HPS. Această scădere generală a dimensiunii discului este parțial responsabilă de scăderea obișnuită a înălțimii pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Anul fibros devine, de intervertebral joint, mai slab odată cu înaintarea în vârstă și prezintă un risc crescut de rupere.

tratament artrita psoriazică

În plus, plăcile finale ale cartilajului încep să se subțire, fisurile încep să se formeze și există scleroză a osului subcondral. Această degenerare determină rigiditate și uneori chiar curbură în regiunea lombară și toraco-lombară a intervertebral joint vertebrale.

1. Introduction

Dovezi în creștere sugerează că alergarea pe termen lung poate atenua degenerarea legată de vârstă în discurile intervertebrale lombare [14] Scolioza Deși acest lucru nu poate provoca durere la unii oameni, la alții poate provoca durere cronică. Alte tulburări ale coloanei vertebrale pot afecta morfologia discurilor intervertebrale.

De exemplu, pacienții cu scolioză au în mod obișnuit depozite de calciu calcificare ectopică în placa terminală a cartilajului și, uneori, în discul propriu-zis. Inelul ortografic greșit este, de asemenea, comun.

  • Alte traduceri Metoda constă în reducerea volumului discului intervertebral afectat prin puncţia percutană sub control radiologic.
  • Other translations Metoda constă în reducerea volumului discului intervertebral afectat prin puncţia percutană sub control radiologic.
  • intervertebral - Translation into English - examples Romanian | Reverso Context
  • Discul intervertebral - eantreprenor.ro
  • INTERVERTEBRAL - Definiția și sinonimele intervertebral în dicționarul Engleză
  • intervertebral - Traducere în engleză - exemple în română | Reverso Context
  • Apasă pentru a vedea definiția originală «intervertebral disc» în dicționarul Engleză dictionary.

Informațiiimportante