Condroitină glucozaminică

Glucozamină, Condroitină si MSM, tablete, Swanson - Primo Nutrition

Ar trebui sa iau glucozamina si condroitina pentru a-mi calma durerile cauzate de  osteoartrita si mentine cartilajele in buna stare?

condroitină glucozaminică

R: Glucozamina si condroitina sunt compusi ce se gasesc in cartilajul sanatos. Deoarece osteoartrita implica degradarea cartilajului normal, s-ar parea sa aiba sens  administrarea de suplimente din acesti compusi care ar putea ajuta la mentinerea cartilajului la persoanele ce sufera de aceasta boala.

condroitină glucozaminică

Rapoartele initiale si studiile mai putin aprofundate au sugerat ca cei doi compusi promit ameliorarea durerilor cauzate de osteoartrita. Cu toate acestea, glucozamina condroitină glucozaminică condroitina, fie impreuna, fie separat, nu au trecut testele efectuate in cadrul studiilor clinice importante.

condroitină glucozaminică

Efectul lor asupra durerii si a cartilajulului nu a fost cu nimic mai bun decat cel al  efectului placebo tratament inactivla pacientii cu condroitină glucozaminică la genunchi sau sold.

Expertii au stabilit ca glucozamina si condroitina ofera putine beneficii pentru tratarea osteoartritei, poate cu exceptia cazurilor persoanelor ce sufera de dureri de intensitate moderata pana la severa.

Avand in vedere lipsa dovezilor stiintifice, recomandarea acestor condroitină glucozaminică femeilor de varsta ta nu are sens.

condroitină glucozaminică

Cu toate acestea, daca costurile nu reprezinta o grija pentru tine, exista foarte putine riscuri asociate cu administrarea glucozaminei sau condroitinei. Persoanele cu alergii la crustacee ar trebui sa evite aceste suplimente, deoarece unele produse utilizeaza crustacee ca sursa de glucozamina.

condroitină glucozaminică

Informațiiimportante