Articulatiile fibroase, Sistemul articular | Anatomie si fiziologie

Ce sunt articulațiile fibroase?

Mușchii Umărului

Există două tipuri de articulații fibroase:sutura si gomfoza. O sutură este formată din învelișul fibros sau periosta două oase care trec între ele. La adult, suturile se găsesc numai în acoperișul și părțile laterale ale creierului și în partea superioară a feței.

articulatiile fibroase durere în oasele pelvisului și șoldurilor

La sugar, însă, cele două jumătăți ale osului frontal sunt separate printr-o sutură sutura metopicăla fel ca cele două jumătăți ale mandibulei de la bărbie. Cu excepția celor ale fătului și ale nou-născutului, toate suturile sunt înguste.

Articulatiile se diferentiaza din mezodermul embrionar, impreuna cu oasele care le compun. Exista mai multe tipuri morfologice de articulatii in functie de gradul de mobilitate si de natura tesutului care asigura. Nomina anatomica veterinaria distinge trei tipuri de articulatii: fibroase, cartalaginoase si sinoviale.

La fătul târziu și la nou-născutul, sutura sagitalăcare separă jumătățile din dreapta și din stânga ale acoperișului craniuleste destul de larg și semnificativ la capetele sale anterioare și posterioare. Acest lucru permite uneia dintre jumătăți să alunece peste cealaltă în timpul trecerii copilului prin pelvisul mamei în timpul nașterii, reducând astfel lățimea craniului său, un proces numitturnare.

Efectele turnării dispar de obicei rapid. După naștere, toate suturile devin articulații imobile.

Tipurile articulatiilor si tipurile de miscari pe care le sustin Jonctiunea dintre doua oase formeaza imbinarile sau articulatiile. Imbinarile permit diferite grade de miscare.

Capetele anterioare și posterioare extinse ale suturii sagitale se numesc fontanele ; se află imediat deasupra unui canal mare de sânge sinus articulatiile fibroase superior. Suturile sunt trecătoare; sunt părți neosificate articulatiile fibroase scheletului care se contopesc în diferite momente de la copilărie până la bătrânețe.

articulatiile fibroase osteoartrita gelurilor de unguent la genunchi

Fuziunea se efectuează prin conversia directă a suturilor în os. Până la maturitate suturile sunt locuri active de creștere a oaselor pe care le separă. A gomfoza este o articulație mobilă fibroasă.

articulatiile fibroase articulatiile oaselor

Rădăcinile dinții cârligele se încadrează în orificiile lor în mandibulă și maxilar și sunt singurele exemple ale acestui tip de articulație. Pachete de fibre de colagen trec de articulatiile fibroase peretele prizei articulatiile fibroase rădăcină; fac parte din circumdental sau parodontalmembranar.

Există doar suficient spațiu între rădăcină și soclu pentru a permite apăsarea rădăcinii un pic mai departe în soclu în timpul mușcăturii sau mestecării.

articulatiile fibroase dimexid pentru artrita genunchiului

Gomfozele sunt articulații permanente în sensul că durează atât cât rădăcinile dinților - cu excepția cazului în care, desigur, sunt deteriorate de boli. Mișcarea rădăcinii în interiorul unei gomfoze are un efect triplu. Reduce o parte din impactul dintre dinții superiori și inferiori la mușcături; pompează sângele și limfa din membrana parodontală în venele dentare și canalele limfatice; și stimulează terminalele nervoase senzoriale din membrană pentru a trimite semnale către centrele creierului care controlează mușchii masticării.

articulatiile fibroase luxație în tratamentul articulației umărului

Informațiiimportante