Articulatii plane

articulatii plane

How can we help?

neurologul tratează articulațiile lipsa a ceea ce vitaminele dureri articulare și

O articulație este un punct în corp, în care se întâlnesc oasele. Articulațiile fac posibilă mișcarea, oferindu-i flexibilitate scheletului. Oasele articulatii plane care formează articulații includ următoarele: Articulațiile sinoviale: genunchiul, încheietura mâinii, umărul, cotul, glezna și articulațiile șoldului Articulațiile semi-mobile: articulațiile coloanei vertebrale Articulațiile fixe: articulații ale oaselor craniului sau pelvisului Articulațiile sunt clasificate după cât de multă mișcare permit funcția sau din ce sunt constituite structura.

Cele mai multe permit mișcarea liberă, unele permit doar mișcarea în anumite moduri, iar altele nu permit mișcarea deloc. Prin utilizarea terminologiei științifice, vorbim despre articulații sinoviale, sinartroze articulatii plane amfiartroze. În ceea ce privește afecțiunile articulare, cele trei tipuri cele mai frecvente includ: osteoartrita, artrita și rănile traumatice.

Articulațiile mobile

Osteoartrita este cea mai comună afecțiune articulară și apare atunci când articulațiile se inflamează și sunt mai dificil de mișcat. Artrita se referă la o afecțiune articulară care provoacă inflamația uneia sau mai multor articulații.

semne de deteriorare a ligamentelor genunchiului dacă articulația doare pe genunchi

Leziunile traumatice se caracterizează prin două oase care se separă de punctul lor de întâlnire. Acestea pot fi cauzate de o cădere, un impact brusc sau altă formă de traumatism.

Dureri articulare cu picioarele plane longitudinale

Alte afecțiuni pot implica cancere și defecte congenitale cum ar fi dislocarea șoldului. Ce sunt articulațiile mobile?

dureri articulare severe cu răceli hypericum pentru tratamentul articular

Articulațiile sinoviale, cunoscute și sub denumirea de articulații mobile, se referă la cele capabile să se deplaseze într-o varietate de direcții permit mobilitatea. Astfel de exemple includ articulația genunchiului, articulația cotului, încheietura mâinii, articulația umărului, a șoldului și a gleznei.

Suprafețele articulare sunt netede, acoperite articulatii plane cartilaje, și se îmbină într-o așa numită capsulă comună.

Articulatiile – tot ce trebuie sa stii pentru a avea articulatii sanatoase

Capsula articulară este un țesut conjunctiv fibros, care asigură o îmbinare sigură. În exterior, ea este înconjurată de o membrană fibroasă, capabilă să secrete și să reabsoarbă fluidul sinovial substanță vâscoasă, incolorăal cărui rol este de a umple articulațiile, pentru a le menține lubrifiate și a le face să se miște mai ușor.

crema venin de vipera condroitină naturală și glucozamină

Ce funcție îndeplinesc articulațiile? Funcția principală a articulațiilor este aceea de a permite atât mișcarea, cât și flexibilitatea. Acestea tind să articulatii plane clasificate după gradul de mișcare posibilă, numărul de oase implicate și complexitatea articulației.

  • Articulatiile intercarpiene si mediocarpiana
  • Articulatii – Stanciu Cosmin | Personal Trainer
  • articulație plană | Descriere și exemple
  • Dureri articulare cu picioarele plane longitudinale, Unguent nesteroid pentru osteochondroză

Funcția principală a articulațiilor mobile este să permită executarea unei game largi de mișcări, cum ar articulatii plane în cazul articulației genunchiului sau a cotului. Tipurile de articulații sinoviale se bazează pe forma lor, și pot fi clasificate în: plane, sferice, elipsoidale — și sunt în general consistente înglobându-se reciproc.

Cele articulatii plane tipuri diferite de articulatii plane sinoviale includ următoarele: Articulațiile elipsoidale ex: încheietura mâinii Articulațiile plane ex: unele articulații la nivelul piciorului și încheieturii mâinii Articulațiile de tip balama ex: articulațiile genunchiului, cotului și degetelor Articulațiile selare ex: baza degetului mare Articulațiile de tip pivot ex: prima și a doua vertebră a gâtului, care permit mișcarea capului înainte și înapoi Articulațiile de tip articulatii plane ex: umărul și șoldul Faceți o rezervare Completați informațiile dvs.

zdrovit supramax articulatii fiole medicamente în articulația genunchiului pentru artroză Preț

Informațiiimportante