Articulatie sacroiliaca. Sindromul sacroiliac. Cauze, simptome, tratament personalizat

HERNIE DE DISC SAU SINDROMUL SACROILIAC? | Virgil Pruteanu

Sindromul sacroiliac se mai numește sacroileită, boală sacroiliacă sau disfuncție sacroiliacă și instabilă. Disfuncția articulației dintre coloana vertebrală și bazin este la originea durerilor cronice în partea de jos a spatelui.

Sindromul sacroiliac desemnează o deteriorare a uneia dintre cele două articulații cu același nume care asigură legătura între partea de jos a coloanei vertebrale și bazin. El se caracterizează prin dureri care iradiază, într-o singură parte a corpului, plecând din spate spre fesă, zona inghinală și uneori până la genunchi.

În general, junghiurile se acutizează atunci când pacientul poartă o greutate sau se apleacă în față.

articulatie sacroiliaca entorse și articulații

Și adesea, ele dispar spontan, apoi revin brusc în decursul mai multor săătămâni, ba chiar mai multor luni. Cele două articulații se situează în partea inferioară a spatelui, acolo unde oasele coxale sau iliace ale bazinului în formă de elice se leagă de fiecare parte a sacrului, la înălțimea șoldurilor. Aceste oase mari nu au decât o slabă amplitudine de mișcare pentru că ele sunt stabilizate de mușchi și de ligamente puternice.

articulatie sacroiliaca tratament pentru fracturile articulației cotului

În mare parte, durerile survin după o cădere, un șut în gol sau atunci când s-a ridicat o greutate prea mare. Sindromul se manifestă cu atât mai mult dacă mușchii și ligamentele care susțin articulatie sacroiliaca sunt lipsiți de stabilitate sau dacă musculatura este prea slăbită.

  • HERNIE DE DISC SAU SINDROMUL SACROILIAC? | Virgil Pruteanu
  • BENZI KINESIOLOGICE ARTICULATIA SACROILIACA (SI)
  • Sindromul sacroiliac. Cauze, simptome, tratament personalizat

O poziție oblică a bazinului, datorată unei lungimi inegale a membrelor inferioare, poate, de asemenea, să provoace acest fenomen.

Durerile dorsale legate de această patologie se explică, fără îndoială, prin faptul că articulațiile capătă prea articulatie sacroiliaca joc, încât suprafața lor se deteriorează și că nervii care le înconjoară sunt iritați.

articulatie sacroiliaca cel mai puternic medicament comun

Acest sindrom nu a fost recunoscut decât recent: mulți practicieni nu îl includ în cercetările lor de diagnosticare. De acum înainte, este sigur că disfuncțiile articulațiilor sacroiliace sunt co-responsabile de o bună parte a suferințelor acute și cronice resemțite în regiunea inferioară a coloanei vertebrale.

Simptome - durere la nivelul mușchilor fesieri -durere la nivelul memmbrului articulatie sacroiliaca - durere inghinală în față.

articulatie sacroiliaca cum să tratezi articulațiile umflate ale gleznei

Informațiiimportante